De ce alegem sa fugim in loc sa traim?

     Cum se face oare ca atunci cand intalnim un nou suflet ne retinem cel putin 50% din tot ceea ce vrem sa spunem sau sa facem?

   Gorse_flower__Ulex_europaeus   Stiu ca toti am avut experiente mai mult sau mai putin placute si poate tocmai frica de o noua dezamagire ne dicteaza actiunile ,insa nu ma pot opri din a ma intreba: Cum de am ajuns asa fricosi? Din copiii plini de sperante si de viata, cei care aveau dorinta de explorare instinctuala si nu se delasau de la nimic, ne transformam  odata cu trecerea anilor in niste papusi trase de sforile generalizarii. Avem acest obicei de a grupa oamenii si a-i eticheta dupa care facem la fel si cu  toate intamplarile noi din viata.  Le asociem cu cele trecute doar ca sa putem mentine un nivel “ safe” si astfel fie le blocam accesul in viata noastra, fie acceptam sa le traim pe jumatate.  Nu ne place cand simtim ca cineva este retinut ,insa, oare nu la fel facem si noi cu insasi viata?

 Cum sa poti chema tocmai viata  “safe”?

  Mergem la un concert si incepem sa dansam pe muzica..ne mai intereseaza cine se uita la noi si ca avem miscarile “out of trend”? Serios?? Cum oare sa nu te lasi pe mana energiei ce-ti inunda corpul si iti face inima sa topaie de bucurie, sa tipe si sa traiasca momentul…

Nici un concert nu tine toata noaptea… si chiar daca ar face-o, este doar o noapte!

 Nu inteleg cum de ne schimbam atunci cand intalnim oameni noi. Si chiar daca tragem de timp ,succesul tot nu este garantat. Aceste ziduri de protectie nu fac decat sa ne limiteze experientele. Si progresul. Nu putem incerca a castiga o lupta daca nu mergem pe front. Acolo in primul transeu unde inimile sunt sfartecate se castiga . Poate nu intr-o zi sau o luna, insa continuand ,vei iesi invingator.

  De obicei autenticitatea se simte. Se vede. Nu putem avea pretentia sa primim un feedback autentic daca noua ne raman cuvintele in gat. Sau ne tinem mainile pe genunchi de frica a atinge mana, umarul sau chiar fata persoanei din fata noastra. O mangaiere face cat 1000 de cuvinte. Mai ales o mangaiere feminina,fina.

   Toti oamenii din lume sunt o nevoie constanta de iubire. Sa ofere si sa primeasca.  La un concert poti sa iei in brate persoana de langa tine fara nici o retinere !Am vazut situatii in care unii oameni chiar s-au sarutat!  A te exprima liber este un drept castigat cu greu. Datoria noastra ca oameni este sa profitam de acest drept. Sa ne infrumusetam vietile prin el.

Sau mai simplu :

   Doar fii tu. Nu-ti mai retine cuvintele . Si nici gesturile de tandrete. Oamenii traiesc din bucuria inimii si pentru bucuria inimii. Nu putem sa ramanem singuri in viata, fericirea se imparte cu ceilalti 😉

5 thoughts on “De ce alegem sa fugim in loc sa traim?

 1. Pentru fi noi insinte in mod evident trenuie sa ne cunostem, sa fim suficient de maturi in contextul educatiei, al interactiunilor cu oamenii, cu societatea , increderea de sine…un sufletul curat..defapt suntem liberi sa alegem ce ni se potriveste

  Liked by 1 person

 2. A iubi viata inseamna sa iubesti toi ce include ea, cu impliniri si dezamagiri, cu succese si esecuri.Din pacate preferam sa ne ascundem in spatele unor masti din teama de a nu pierde pe cineva sau ceva.
  Felicitari! Ai scris tare frumos, ai pus punctul pe i. Iti
  multumesc pentru modul fascinant in care ne vorbesti.Sa ingrijesti si sa hranesti mereu frumosul din tine!

  Like

 3. De iubire si afectiune oricine poate simti lipsa mai devreme sau mai tarziu….iar la asta se ajunge din cauza multor lucruri care te afecteaza ori te pot schimba in viata.Iti este frica de a nu fi iar dezamagit si de multe ori nu ai increderea si puterea de a face ceva in momentul respectiv.Chiar daca ai vointa….

  Like

 4. Motivele pentru care oamenii sunt reţinuţi în situaţiile prezentate de tine sunt multiple şi bineînţeles particulare în cazul fiecărui individ.
  Voi da un contraexemplu la scena concertului: pune-te în pielea unei persoane care doar ce a câştigat postul de director de vânzări pentru multinaţionala “X”. În ziua imediat următoare va participa la o şedinţă împreună cu reprezentanţii viitorilor clienţi şi ulterior va fi organizată o recepţie din partea companiei. Atât pe parcusul şedinţei cât şi pe parcursul recepţiei persoana în cauză va trebui să ţină un discurs amplu în care, după prezentarea produselor şi benefiicile acestora va trebui să exprime şi aprecierea multinaţionalei din care face parte pentru partenerii ei de afaceri.

  În această situaţie directorul de vânzări al multinaţionalei “X” se va afla în imposibilitatea de a se deschide în faţa participanţilor. Motivul este simplu: “sinceritatea şi deschiderea în acest moment for fi în contradictoriu cu profiturile multinaţionalei”.

  Poate exemplul ales de mine a fost unul extrem, însă, cu ţoţii ştim că există atât de multe.

  În ceea ce mă priveşte, sunt perfect de acord cu recomandările şi subiectul prezentat de tine, mai ales dacă în urma acestui lucru te vei simţi mai bine. O să încerc să fac mai des acest lucru şi o să împărtaţesc şi cu tine, chiar aici rezultatele la nivelul sentimentelor şi trăirilor. 🙂

  Mersi…

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s