Cand clopetele suna, se aude vantul schimbarii.

Stii cum e cand  te-ai saturat sa mergi in pantofi asa ca alegi conversi. Sau cand treci de la fotbal la tenis. Natural.  Desi nu mai esti la fel de inalta ca pe o pereche de tocuri. Iar mingea pe terenul de tenis nu cade cu aceeasi precizie ca atunci cand sutezi la poarta. Insa picioarele se simt in largul lor. Si tu te simti perfect.

Asa si cu schimbarile.  Apar cand nu mai poti continua in acelasi ritm. Oricat de mult incercam sa le rezistam, sunt inevitabile. Desigur, nu este la fel de usor ca si cand ti-ai schimba pantofii. Uneori schimbarea vine printr-o suferinta, alteori apare dupa o lunga introspectie in care constientizezi ca trecutul nu ti se mai potriveste. Si ai nevoie sa te reinventezi. Sa cladesti o noua fata a ta caci vechea nu-ti mai place.

Asta nu inseamna ca renunti la o parte din tine in favoarea alteia. Este doar o adaugire la ceea ce esti tu. A te schimba pe tine insuti este insasi definitia evolutiei. Este viata. Mereu in miscare.

Tu poti afirma cu sinceritate ca esti acelasi om ca si acum doi ani?

Orice curs de dezvoltare personala iti recomanda sa-ti setezi obiective mici intr-un scop mai mare, ca sa iti poti evalua pe parcurs progresul. Insa atunci cand simti nevoia de schimbare, de cele mai multe ori, nu stii incotro te indrepti. Si este perfect in regula. Orice tehnica se invata, orice proces cere timp. Principalul este sa nu stagnezi. Fiindca in acea situatie vei fi nefericit. Nemultumit atat de tine, cat si de tot ceea ce ai in jur. Oameni, slujba, activitati, posesii.

Si crezi ca este okay sa dam vina pe cei din jur ca suntem nefericiti, sau trebuie sa ne asumam tot ceea ce traim? Fiindca avem tendinta de a-i invinovati pe ceilalti de ceea ce ni se intampla noua.

Ca si in relatii. Cand iubim, uitam de noi pentru a oferi partenerului atentia noastra completa si dragostea noastra. Apoi ne simtit pacaliti fiindca nu primim acelasi lucru. Insa nu este dragostea pe care nu o primim cea care ne face sa nu simtim nemultumiti. Este insasi lipsa preocuparii pentru noi insine.

Cum te face sa te simti o intreaga zi dedicata doar tie?

Pentru mine, o zi absoluta este ziua in care adaug personalitatii mele cate putin din tot ceea ce ma pasioneaza. Este doar despre mine.  Plus un tratament la un centru spa! Ma simt de milioane dupa, in stare sa mut muntii din loc. Si in stare sa iubesc neconditionat.

Cand simti ca nici machiajul nu-ti mai vine ca inainte, este momentul pentru o schimbare. Deschizi caietul vietii si incepi sa notezi. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s