Iubirea adevarata se ofera. Nu se targuieste.

Poate sunt de moda veche insa eu cred in suflete pereche. Si cunosc oameni care convietuiesc de mai bine de 30 ani. Si inca se iubesc. Sunt genul care nu rezista unul fara celalalt mai mult de 24 de ore. Iar daca intervine distanta, reusesc sa depaseasca provocarea  prin comunicare constanta.

 Fiindca atunci cand ei s-au cunoscut si si-au inceput povestea de iubire, nu exista conceptul  secolul vitezei, in care toti sa alerge intr-o competie constanta  de a strange cat mai multe informatii, resurse, experienta,  posesii.  Atunci oamenii inca se relaxau unii in compania celorlati. Nu la sala. Si nici la calculator. Sau in oras cu prietenii. Nu spun ca este un lucru negativ sa ai libertate, insa cat de liber iti doresti sa fii intr-o relatie? Nu cumva atat de liber incat o relatie ar fi perfecta la distanta?

De ce nu se poate creste in tandem? Atat prin sustinere cat si prin provocari reciproce? Sa simti ca partenerul/a  tau/a  si-a setat standardul cu o treapta  mai sus si sa vrei sa-l depasesti chiar  tu primul/a.  Jocuri in doi. Copilul din noi vrea mereu sa se joace. Si orice joc este mult mai interesant cand este impartasit…

Sigur ca viata nu este numai lapte si miere. Dar asa cum este, va  merge inainte si daca decidem sa adaugam iubire si periodic joc, vom face orice moment sovaielnic  sa scada in intensitate. Noi decidem cum vrem sa ne traim vietile.

Si pe ce alegem sa ne concentram atentia.  Daca vrem sa ne concentram doar pe noi insine sau avem loc si pentru altcineva in viata noastra. Caci nu poti planifica iubirea, cand sa vina si cand sa plece din viata ta, in functie de  programul tau incarcat de self/growth/improvement etc.

Nu am auzit nici o poveste a oamenilor care au ales iubirea in viata lor  in care sa aminteasca despre cum au cazut de comun acord sa convietuiasca impreuna. Sa negocieze ca in afaceri viitorul. Dar am auzit despre cum alegeau sa isi petreaca timpul impreuna. Si sa construiasca.

Sa se construiasca durabil.

#devotament #iubire #armonie

2 thoughts on “Iubirea adevarata se ofera. Nu se targuieste.

 1. Candva, cand ne dadeam voie sa avem timp, ne rezervam cateva momente si pentru a vorbi, la inceputul unei relatii, despre asteptarile si nevoile fiecaruia… Apoi, cand luna de miere a iubirii palea, aveam grija sa vorbim, din nou, despre dorintele si nevoile noastre, asa cum le regaseam in noua etapa… Mai adaugam ceva, mai scoteam ceva, negociam (de pe pozitii egale, echilibrate, fara ‘targuiala’)… Treceam prin deziluziile inerente cautand acceptarea. Si acum o facem… cand ne permitem sa avem timp pentru a ne asuma responsabilitatea egala in a creste si mentine iubirea, in a o ajuta sa se maturizeze…

  Like

 2. Am aflat aceasta pagina, dupa ce am cautat despre Iubirea adevarata
  se ofera. Nu se targuieste. pe Google. Se pare ca informatia dvs e foarte valoroasa,
  mai ales ca am mai gasit aici si despre acceptare, ora exacta,
  lucruri interesante si folositoare. Mult succes in continuare!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s