File din poveste.

 

Sacred Marriage
Sacred Marriage

In vremuri stravechi, in timpul varstei de aur, creaturile care populau pamantul erau creaturi androgine.

Ele reprezentau prima rasa creata de zei.

 

Aceste creaturi  traiau in gradini paradisiace, fara a avea  nici o frica de moarte sau simtind vreun pericol. Dar fiindca nu simteau nici un fel frica, in scurt timp, creaturile androgine au inceput sa fie din ce in ce mai galagioase, pur si simplu din plictiseala.

 

Atat de galagioase incat zeii, nemaiputand sa se odihneasca, decid  sa le extermine.

Intr-un ultim moment, unul dintre zei hotaraste  sa le mai dea o sansa la viata, dar creeaza un joc astfel  incat ele sa trebuiasca sa isi castige acest drept la viata si nu inainte de a separa  creaturile  in doua parti diferite. Fiecare parte reprezentand o energie feminina si una masculina.

 

El amesteca  partile nou formate in asa fel incat fiecare  sa se piarda de jumatatea corespunzatoare in multimea de jumatati proaspat separate.

 

In curand,  jumatatile incep sa simta sentimente precum tristetea, pierderea, nedreptatea, respingerea, tradarea, abandonul, umilinta, vina si frica de moarte.

 

Toate aceste sentimente datorita separarii de jumatatea lor initiala, in primul rand, apoi  ca si probe initiatice ale jocului creat de zei.

 

Fiecare dintre jumatati  era destinata sa-si invete propriile lectii, simultan cu jumatatea corespunzatoare.

Insa  in tot timpul separarii lor,  pe masura ce simteau noile sentimente negative, ele pastrau in suflete  amintirea uniunii.

 

Sentimentul initial si natural de iubire sincera, dorul profund de jumatatea lor.

 

Zi de zi, zeii observau comportamentul jumatatilor si se amuzau pe seama luptei lor de a depasi cu succes  fiecare provocare si lectie de invatat pe parcursul jocului.

Priveau cum ele reuseau sa treaca de fiecare proba, de fiecare sentiment negativ, fiindca jumatatile trebuiau sa depaseasca fiecare proba pana in ziua in care se vor reintalni.

 

Dar ultimul test din joc, cel suprem, era conceput in asa fel incat sa le pacaleasca usor in a crede ca acea creatura pe care o intalnesc si care are aceleasi lectii invatate in timp, este chiar jumatatea lor pierduta.  Credeau ca cine le va semana va fi exact acea parte din ele demult pierduta,  cea pe care o cauta.

 

Ele nu stiau ca secretul recunoasterii sta pur si simplu in privirea fiecareia, nu in experienta, nu in coincidente.

Efectiv  nu cunosteau faptul ca dureaza o sutime de secunda  ca sufletul lor sa se recunoasca  in cealalta jumatate si ele se vor reconecta din nou, unindu-si energiile intr-un dans de tango etern.

De fapt, secretul consta in simplitate si nu in lupta pe care au trebuit sa o duca pana in punctul in care s-au intalnit.

 

Iar la recunoastere, ambele energii, cea feminina si cea  masculina, unindu-se din nou intr-un intreg.

 

Asa ca fiecare jumatate si-a petrecut timpul, in fiecare viata sa treaca de cate o lectie, invatand sa se detaseze de sentimentul de respingere, sa excluda tradarea, sa depaseasca pierderea, sa accepte tristetea, sa intoarca cursul vietii in asa fel incat sa nu mai simta frica si sa inteleaga ca nu exista nedreptate sau vina pentru dreptul la viata.

 

Pana in  momentul  in care se gasesc  din nou  fata in fata si in care, intr-o fractiune de secunda, ele, uitandu-se  una in ochii celeilalte, isi vor recunoaste sufletele.

 

Fiecare dintre ele traind si creand din energia lor predominanta – feminina sau masculina.

In acel moment, cand jumatatile se reconecteaza una la cealalta, asadar trecand si ultimul test, energia feminina asteapta pana cand energia masculina initiaza actiunea.

 

Prima este cea pasiva- creativa, a doua este cea  activa – logica.

 

Atunci cand energiile corespunzatoare se intalnesc, se sustin si se stimuleaza in a crea unicul adevar, unitatea cea care construieste acele  lucruri care dainuiesc in timp, fiindca conditia lor primordiala este de creaturi nemuritoare, asemeni zeilor.

 

Ele nu mai pot fi separate din nou, distanta inceteaza a mai exista, la fel si timpul, si nu mai exista nici o alta viata in care sa fie despartite.

Sunt unitate in minte, spirit si trup.  Se sincronizeaza pana in momentul in care ajung creaturi divine.

 

Fiecare din ele inzestrandu-l pe celalalt cu putere creatoare prin forta proprie in asa fel incat realizeaza cea mai buna versiune a lor in momentul unirii, creand astfel  o noua  generatie.

Viitorul.

 

Citeste si:

http://www.aboutlifeandsoul.com/?p=1622

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s