Tu esti sursa fericirii tale.

In orice moment din viata putem alege sa traim fericiti, impliniti, impacati cu noi insine.

Indiferent de contextul in care ne aflam, in acel moment in care decidem sa ne asumam responsabilitatea pentru tot ce s-a intamplat in vietile noastre, intelegem ca ne aflam exact unde trebuie pentru a invata ce anume este necesar sa facem diferit ca sa ajungem acea persoana pe care o admiram, pe care am vrea sa o cunoastem, persoana care am vrea sa devenim.

Viata fiecaruia dintre noi are un scop precis, destinat sa atinga maximul capacitatilor cu care orice persoana a fost inzestrata in mod unic, care conduce spre o viata traita in mod autentic, cu pasiune, fericita si completa, fara regrete si amaraciune.

Ceea ce ne blocheaza aceste capacitati sunt convingerile pe care le-am deprins de-a lungul timpului, frica dezvoltata excesiv, neincrederea in propriile forte.

Mediul in care ne nastem si traim este special conceput pentru fiecare dintre noi ca un test de abilitate pentru a ne  depasi conditia initiala si a invinge temerile.

In momentul in care atingem maturitatea si capacitatea de discernamant avem doua posibilitati:

  1. Fie intelegem tot si tragem concluziile asimiland simultan si lectiile de viata primite, concentrandu-ne pe a crea valoare si a ne folosi abilitatile;
  2. Fie ramanem prinsi in tiparele trecutului, invinuindu-i pe ceilalti si facand aceleasi greseli la nesfarsit, perpetuand sabloanele.

Cum putem sa vedem sabloanele din vietile noastre?

Prin introspectie completa, dar care nu are o perioada definita de timp, depinde de fiecare caz in parte.

Insa ultima situatie tensionata din viata ta in care te-ai simtit groaznic, secatuit de puteri sau temator fata de viata poate fi un prim raspuns la intrebarea cum pot identifica tiparele din viata mea.

Analizeaza cum te-ai simtit atunci, cine a fost implicat, ce pozitie aveau persoanele implicate in raport cu tine, ce cuvinte s-au folosit, ce rezultat a produs situatia respectiva si ce inseamna pentru tine.

Cum ai reactionat tu in acea situatie?

Cu ce din viata ta se aseamana acea situatie?

In fiecare dintre experientele noastre de viata se afla un substrat. Cu cat observam mai amanuntit substratul cu atat apar si situatiile anterioare conectate la acelasi motiv.

La ce duce totul?

La cine esti tu si ce talente ascunse ai. Cine vrei sa devii, ce vrei sa faci in aceasta viata si ce te face cu adevarat fericit, la asumarea propriei fericiri.

Duce la iertare fiindca intelegi ca toti oamenii implicati in tensiunile din viata ta sunt doar niste actori care reactioneaza in baza tiparelor din vietile lor.

 

Bonusul este ca te conduce spre Dumnezeu. Sursa iubirii si fericirii neconditionate. 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s