Te intrebi vreodata de ce te-ai nascut tu pe acest pamant?

 

Ma suna o prietena, dupa ce mi-a citit articolul cu biserica, sa ma intrebe daca nu cumva am nimerit  intr-o secta?

M-a surprins exact cand eram in parc si ma pregateam sa alerg, stand pe marginea lacului, in soare si admirand pasarile ce dansau deasupra apei in tandem. Norocul meu ca privelistea m-a incantat, am lasat stupoarea sa treaca pe langa mine si am putut sa o intreb:

 

Ce anume ti se pare ciudat cand auzi ca niste oameni se comporta chiar ca niste oameni?

 

Ai uitat ca si tu esti om si este normal sa vorbesti cu celelalte fiinte din jurul tau, incercand sa fii bun?

 

Ca atunci cand calatoresti si esti numai zambete si vrei sa legi conversatii dar la tine in tara te feresti de ceilalti?

 

S-a blocat…

A incropit un da tacut, apoi mi-a spus ca nu a avut o zi prea buna si ca intr-adevar…cumva poate observa ca a uitat sa ofere incredere celorlalti si generalizarea i-a dictat automat o “judecata” care a fost menita a fi mai mult o gluma pe care am inteles-o eu prost.

Ideea este ca ceea ce tu spui este exact ceea ce iti ramane in cap si-ti va crea tie realitatea, te va face sa vezi exact acele lucruri pe care le gandesti si le verbalizezi.

Culmea este ca exact aceeasi persoana are mari procese de constiinta cu ea insasi. Lipsa de incredere ii saboteaza viata zi de zi.

Este atat de neincrezatoare in propriile puteri incat televizorul, mall-ul, Instagram si fashion bloggers care transmit cuvinte in dezacord lipite pozelor colorate i-au ocupat viata, facand-o sa creada ca acel model este inspirational iar timpul sau se duce pe acele lucruri – caci constientizarea propriei vieti este prea dureroasa. Acea constientizare ca mama te-a cam evitat de cand erai mica si nu ti-a fost alaturi, ba mai mult te certa mereu cand erai sincera si-ti spunea sa “fii cuminte si normala, in rand cu lumea”.  Iar tot ce tu iti doreai era sa o simti aproape si nu rece si autoritara asa cum era de fiecare data cand avea cinci minute libere intre servici si treburile casei.

 

Si din raceala simtita, ne racim si noi pe viitor. Nu mai avem incredere in capacitatile noastre de a fi suflete iubitoare  ce vor sa creeze pe acest pamant lucruri frumoase si unice in functie de fiecare dintre noi si urmam calea batatorita de ceilalti, de frica sa fim noi insine. 

 

Este o capcana in care te minti singur ca tu esti okay, devii frustrat, dezechilibrul din corpul tau face ravagii caci tu nu-ti traiesti viata pe care TU AI PRIMIT-O PENTRU A CREA, ci traiesti iluzia vanduta de persoane platite sa te debusoloze astfel ca organismul tau te va duce exact acolo unde trebuie – autodistrugere cand refuzi sa-ti asculti sufletul.

Fiindca vocile din capul tau care iti spun ca “nu esti suficient de” sau “daca fac asta ceilalti ce or sa creada” sunt testele tale pentru a putea depasi stadiul pasiv de a trai si a-ti dovedi ca poti sa faci EXACT CEEA CE SIMTI CA VREI SA FACI DIN ADANCUL  INIMII.

Indiferent cat de ciudat sau neobisnuit pare, poate ca nu ai mai auzit niciodata de aceste lucruri pe care le simti sau par incredibile, fiindca vin din adancul inimii tale si din proprie inspiratie – ele sunt adevarul tau – iar datoria ta este sa le transmiti, sa le scrii, sa le inregistrezi, sa le spui, sa le publici, sa incerci sa faci tot posibilul sa comunici acel adevar interior.

Instagramul asta este atat de inteligent iar modelele din spatele pozelor par uneori inumane, cu trasaturi extraordinare, atat sunt de “frumoase” iar uneori cand citesti si un blog de fashion pare scris de o papusa de lemn fara cap, menita sa genereze o imagine pe care adolescentele din intreaga lume sa o divinizeze fara sa se intrebe daca este chiar ceea ce isi doresc cu adevarat ?

 

Te intrebi vreodata de ce te-ai nascut tu pe acest pamant?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s