Aroma de portocale, fulgi de nea si visuri.

 

Cu ceasca de ceai in maini privesc fulgii mari de zapada ce cad peste Bucuresti. Cu 31 de ani in urma mama mea isi dorea tare mult sa ajunga la spital, inaintand cu greu printre troiene de zapada, sa poata naste. Cand pronunt cifra pare o viata de om dar atunci cand ma aud spunand-o inteleg ca, pentru mine, ceea ce a fost anterior acestei cifre a marcat, de fapt, o etapa pregatitoare pentru ce urmeaza.

Este un sentiment placut pe care il ai prezent in inima, pulsand odata cu sangele, acela de a retrai aceleasi experiente pe care le-ai trait intr-un trecut indepartat iar de aceasta data poti sa-l simti cu bucurie in fiinta ta.

Este… recunostinta. Parintii mei mi-au fost profesori extraordinari din toate punctele de vedere si sunt recunoscatoare pentru fiecare moment, pentru certuri si pentru bucurii. De-a lungul vietii este o provocare sa gasesti mereu punctul acela pozitiv pe care sa-l pastrezi in fiecare situatie, sa poti intelege, sa poti ierta cuvintele aruncate la manie, dar cu incredere si rabdare se poate. Este in puterea noastra sa alegem ce gasim mai bun in fiecare persoana si sa pastram acele lucruri care merita.

Am invatat lectii deosebit de importante prin prisma lor si nu numai. Prietenii mei mi-au servit lectii valoroase de asemenea. Increderea este un dar pe care nu toti oamenii stiu a-l aprecia in aceeasi masura ca si tine, la un moment dat. La fel si sinceritatea. Este dureros sa fii martor la spectacolul confuz al persoanelor apropiate tie dar fiecare dintre noi avem libertatea alegerii in propriile maini. Este dreptul innascut al fiintei umane a-si gestiona cu responsabilitate propria viata. A intelege  valoarea si  sensul fiecarei actiuni este necesar a experimenta-o… platind pretul prieteniei… in unele cazuri. Am incredere ca timpul clarifica neintelegerile.

Sunt linistita, frumusetea infinita a vietii reflecta in calea mea zilnic mici surprize care sa-mi aminteasca cine sunt. O speranta in ochii unei persoane sau un zambet copilaresc, neasteptat, cantareste enorm in bucurie. Ai un sentiment de libertate cand stii ca nu datorezi nimanui nimic, esti tu insati, libera si stapana pe propriile decizii, ideile nu-ti sunt tulburate de ganduri fugitive si iubirea o gasesti in inima ta. Simti energia universala cum circula cu iubire prin mainile tale cu care imparti zilnic din cutiuta ta cu surprize. Acum doi ani ma intrebam ce anume dau si ce anume primesc in viata, daca exista o ordine sau un fel de sistem care inregistreaza aceste trairi pe care le avem in diferite etape ce ne marcheaza vietile.

Am invatat ca totul se desfasoara in  armonie, daca iti dai sansa sa urmezi aceasta cale, investind in tine pentru a te acorda la propria ta lume interioara.  A accepta ca … lumea este facuta dintr-un complex de sentimente deprinse in culori pe care nu le-ai invatat la scoala dar pe care le vei vedea pe parcursul anilor si, cu putin noroc si determinare, iti vei crea culoarea ta, adaugand la panza cromatica infinita a universului.

Simplitatea contrasteaza cu intensitatea si le poti experimenta complet pe amandoua daca iti dai sansa, lasand suficient spatiu si pentru nou si… sofisticat. 🙂 Totul depinde de tine, ce anume vrei sa traiesti si cum.

Cu zambetul pe buze… simt ca de astazi pornesc intr-o noua calatorie. O calatorie potrivita inimii mele, impartasita cu generozitate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s