Tu ce tip de femeie esti?

 

Exista nenumarate tipuri de femei in lume. Exista tipul de femeie model, femeie copil, de cariera, tipul matern, tipul de adolescenta/studenta rebela sau boema, femeia care se reinventeaza, femeia cercetator, femei casnice, femeia sotie perfecta, femeia care este o mama de profesie, femei carora le place sa isi traiasca pasiunile sau femei umile, devotate unui stapan. Femeia workaholica sau femeia careia ii place sa fie intretinuta.

Femei care isi traiesc varsta cu pasiune sau femei care vor sa traiasca numai o anumita varsta. Femei care duc o lupta cu greutatea de ani de zile, femei care s-au nascut sa poarte hainele perfect. Femei care se sperie de singuratate si femei care iubesc solitudinea si libertatea deciziilor pentru o persoana.

Exista femei care inteleg prietenia sau femei care doar se prefac. Ati avut tipul de prietena care in fata te indeamna sa ai incredere in ea dar imediat ce iti trece pragul casei (dupa ce s-a asigurat ca ti-a castigat increderea incat sa i te destainui) merge separat la toate celelalte prietene comune si spune cat de ciudata i se pare viziunea ta, cum ea are alta parere (bineinteles in privat cu tine este de acceasi parere si te sustine – de fapt copiindu-ti toate ideile) si cum tu pari ca te-ai schimbat si esti de neinteles? Tipul acela care iti cere favoruri apoi uita de ele, care te foloseste si apoi se descotoroseste de tine fara a se uita inapoi fiindca o incurci in drumul ei ambitios?

Tipul de prietena duala ce pare sa empatizeze cu tine, in paralel spunand altor persoane cat de teribila esti. Tipul care te incurajeaza iar cand tu pleci spune tuturor ce nepregatita esti?

Ceva imi spune ca fiecare dintre noi, femeile, am avut nu doar o data experienta aceasta intre noi insene.

Exista si tipul acela de prietena care imediat ce ti-ai facut o relatie este geloasa sau tipul de femeie care intra intr-o relatie si-si neglijeaza prietenele in urmatoarea zi, trecand deja “la alta categorie”. Exista femei care confunda valoarea cu pretul lor si femei care negociaza la sange pretul.

Exista femei care se indragostesc de iubitul/sotul tau si ti-l impart fara sa-ti spuna.  Daca afli iti va spune ca o meritai, pareai prea fericita? Exista femei care iti spun ca iubitul/sotul te inseala si pe care, de cele mai multe ori, rusinea din noi fiind astfel descoperita ne indeamna sa le desconsideram.  Sa le dispretuim fiindca au indraznit sa dezvaluie minciuna in care traiam.

Exista si femei care au facut un tel din a-si taia obiectivele de pe o lista: universitate,job,casatorie,casa,copil,vacanta,copil, job, divort, relocation, refresh..etc

Exista femei care pun pret pe prietenie si respect, femei care isi apreciaza timpul si nu-l petrec intr-o companie neplacuta.  Acelea care si-au stabilit prioritatile, isi cunosc capacitatile si calitatile si le apreciaza. Exista femei fericite. Da, exista. Implinite.

Exista femei care nu au stapan. Exista femei libere. Da, exista.

Stiti ce au invatat acele femei?

Ca orice ne-am face una alteia, oricat ne-am ura, oricat am incerca sa furam una de la cealalta, sa ne dorim sa luam locul pe care nu-l meritam dar pe care, poate, il ravnim, oricat am vrea sa traim viata altei persoane pe care o admiram in secret dar in public o denigram, incercand a parea mai divine… oricat ne-am concentra  energia  sa obtinem un lucru… va fi iluzoriu fiindca acel lucru nu este potrivit pentru oricine ci doar pentru o singura persoana iar daca in drumul nostru alegem  alta cale decat aceea destinata fiecareia dintre noi si incercam a sabota celelalte persoane aflate in jurul nostru… ne vom face rau noua insene… risipind energia pretioasa pe care o putem folosi in scopul evolutiei proprii si nu al  regresului.

Este rar ca un barbat sa poata intelege o femeie asa cum o poate face cu usurinta o alta femeie.

Daca noi nu suntem sincere una cu cealalta si vom continua sa ne sabotam, unde vom ajunge?

Una dintre prietenele mele are o convingere – pe care eu o gasesc a fi majoritara in Romania – de genul “femeile sunt rele”. Exact acest tip de convingere ne separa, fara sa ne intrebam si sa reflectam  in profunzime cat de adevarata este?

Nici unul dintre fostii mei iubiti nu a fost fidel. Fara exceptie, nici macar unul. Toti m-au inselat, mai devreme sau mai tarziu.  Dar nu pot generaliza ca “toti barbatii inseala”.

Am foarte multe prietene si cunostinte care au jucat diverse roluri dubioase de-a lungul timpului insa le inteleg si chiar si eu am gresit la randul meu caci confuzia ne incetoseaza gandirea de multe ori si este foarte usor sa interpretam o situatie gresit, in fiecare moment. A fi o femeie cu indeltniciri “dubioase” a devenit un trend.

Este important sa intelegem ca separarea sau incercarea de a avea foloase in dezavantajul unei alte persoane ne face rau intai noua insine apoi persoanelor din jurul nostru si nu vom ajunge acolo unde ne dorim…in unele cazuri vom crea complicatii.

Putem sa ne iertam pentru ce am facut si sa ne acceptam complet asa cum suntem?

Impreuna putem sa construim o lume mai buna, mai frumoasa si mai sanatoasa pentru copiii nostri…si un viitor prosper. Putem sa ne sprijinim pentru a ne castiga libertatea, nu doar drepturile de cetatean al lumii.

Tu, femeie, nu-ti doresti sa fii frumoasa, sanatoasa, prospera, admirata si apreciata la adevarata valoare?

 

 

Citeste si:

http://www.aboutlifeandsoul.com/jocurile-pe-care-oamenii-le-joaca/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s