Ce inseamna sexualitate feminina pentru tine?

Un moment important in viata mea a fost momentul in care m-am hotarat sa fac tranzitia de la starea inocentei  la clasa fetelor care experimenteaza sexualitatea. Fara indoiala trecerea pragului virginitatii aduce cu sine atat o pierdere a starii inocentei resimtita emotional, vizibila in comportament, dar si o mai mare intelegere a misterului vietii.

Pentru mine, intelegerea capatata nu a coincis cu asteptarile si m-am simtit… dezamagita. Studiul petrecut anterior la ora de anatomie, cititul discret din revistele Bravo (va mai amintiti de ele?) dar in care existau lacune de informatie cu privire la sexualitatea feminina, lipsa  deschiderii de a dezbate un subiect atat de important cu persoane apropiate si de incredere, cu experienta,  au contribuit la formarea unei  confuzii in jurul acestui subiect si la neincredere in feminitatea mea, totodata o depreciere a sexualitatii. A fost momentul in care am simtit  sa ascund o parte a personalitatii mele, sensibile  dar curioase, caci nu regaseam in lumea inconjuratoare nimic potrivit preferintelor mele.

Desi suntem in 2016 lucrurile nu au avansat in Romania, si nu numai.

De-a lungul anilor am lucrat in acest domeniu al sexualitatii si am discutat cu mii de persoane. Mii. Abordand subiectul relatiilor si al sexualitatii, sunt multe femei in Romania care se ocupa cu vanzarea de “placere” sau practicarea sexului ca sport. Dar sexualitate nu inseamna doar asta. Si nu de la acest principiu pleaca.

O relatie implinita are ca baza si o viata sexuala implinita.

Sexualitatea este un act de comunicare intre doi parteneri ce au experimentat treptat toate etapele cunoasterii si au ajuns la cel mai intim punct.  

Fiecare persoana are o identitate sexuala conturata in functie de intregul experientelor emotionale de-a lungul istoriei sale, reflectand in intimitatea profunda un amestec de  maturitate, responsabilitate, autoritate, dorinta, pasiune, daruire … si atunci cand atinge pragul dezvoltarii… iubire.

Ceea ce este necesar a intelege inainte de a initia actul comunicarii intime si a dezvalui identitatea sexuala unui partener este pregatirea anterioara ce valorifica acea uniune formata intre doua persoane care aleg – avand discernamant asupra alegerii fara beneficii ascunse –  a-si darui acel lucru intim pe care il au cel mai de pret.

Pentru o femeie, a se darui unui barbat echivaleaza cu a face cadou o parte din energia ei vitala. Momentul orgasmului este magic fiindca in acel moment in organismul unei femei se produce o supraincarcare de energie cosmica pe care ea o daruieste partenerului ei.  Un astfel de moment petrecut cu o persoana incompatibila va genera dezechilibre in organismul ei… Compromisurile in domeniul sexualitatii nu aduc fericire ci frustrare sexuala.

Va invit sa discutam impreuna, intr-o noua categorie pe blog, despre acest vast subiect care este o parte esentiala  a vietii, un aspect ce ni-l dorim implinit si  care ne aduce stralucire pe chip si-n corp … atunci cand este practicat cu sufletul nostru pereche… in iubire.

Un cadou de ziua mea, pentru acea parte din mine sensibila si curioasa, si pentru toate persoanele care ma citesc. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s