Tu ai invatat sa comunici?

 

Poti cu usurinta imortaliza un moment important in viata ta chiar cu un telefon mobil in ziua de azi iar acel moment il poti impartasi apoi cu cei dragi sau cu o intreaga comunitate. Peste ani crezi ca iti vei aminti fotografia sau momentul pe ecranul mintii, derulandu-se cu rapiditate in fata ochilor si simtind aceeasi incarcatura in suflet dar parca vrand sa mai auzi poate si, de ce nu, rasetele, sa revezi frumusetea salbatica, spontana sau sa percepi mireasma ce si-a lasat amprenta in viata ta, chiar cu trecerea inevitabila si irecuperabila a timpului?

Este minunat cum tehnologia ne simplifica vietile insa in intimitatea noastra ramane doar natura, nu altceva strain.

Tot cu usurinta iti poti alege si un partener pentru o relatie, un amant, cineva menit sa compenseze golul simtit in interior atunci cand se innopteaza sau cu care ai vrea sa te cunosti…in timp, dupa proba de foc. Fara efort poti cunoaste intr-o seara un tip simpatic ce te face sa razi si sa-ti doresti sa-i dai o sansa sa te cunoasca mai bine… numai ca uiti de acest pas cand nivelul de hormoni izbucneste in interiorul tau ca o fantana.

Cum orice telefon poate face o poza reusita la fel si oricare om de pe planeta a auzit despre sex. Despre imperechere. Este cel mai vechi ritual dorit de o persoana. Insa nu oricare om stie a face deosebirea dintre banala imperechere (ca intre pisici) si actul intim al comunicarii intre parteneri.

Un cuplu casatorit de trei ani, zambitor, decide sa aiba copii si reuseste acest lucru. Este importanta trecerea de la o persoana adulta la stadiul de parinte. Implica foarte multe aspecte si responsabilitate, maturitate.

O pereche de pisici poate face pui de trei ori pe an. Insa este o diferenta intre pisicile cu pedigree care se aleg dupa o indelungata evaluare si o pereche de pisici aflata in calduri. La fel si diferenta intre obiectivele de fotografiat. Exista o diferenta si intre alegerea, evaluarea si comunicarea intre parteneri cu scopul cunoasterii si graba cu scopul imperecherii.

Tu poti spune cu sinceritate ca iubitul/logodnicul/sotul tau iti stie toate secretele? Toate fricile tale, faptele ce le ascunzi celorlalti ar trebui ascunse fata de omul in fata caruia te dezbraci? Tu le stii pe ale sale? Cat de mult este exersata comunicarea in cuplu sau cat este de limitata? Exista limite in felul in care comunicati sau subiecte taboo?

Persoana care ajunge a avea acces la cel mai intim punct al unei femei ar fi normal sa o cunoasca in intregime in natura sa inainte de acest ultim pas, nu credeti?

 

 

Este sambata seara si podeaua e calda sub picioarele mele. Sunetul tastelor se aude in pereti, respiratia mea ajunge in perdeaua din fata mesei si misca usor in valuri cateva dintre cute. Privesc cerul prin fereastra larga, albastru senin coborand in degradeuri discrete de galben spre orizontul rosu, de apus. Parul proaspat uscat imi cade peste umeri, moale si fin iar aroma de vanilie a ceaiului pluteste discret  pe deasupra canii, calatorind printre pauzele respiratiei mele catre usa dinspre terasa, invaluindu-ma in ea. Cateva lumini se aprind in cladirile din fata mea. Simt o senzatie placuta de liniste. Privind orizontul o simt cum mi se transmite in corp, ma simt usoara ca un fulg alb, ce pluteste prin vazduh.

Sunt de ajuns cateva secunde pentru ca amintirea momentului sa fie cu mine mereu, un sentiment de pace si plenitudine simtit in fiecare celula a corpului meu. Parca ar sta cerul in fata mea…

Te-ai lasat vreodata privita de partenerul tau mai mult de un minut? Dar tu l-ai privit pe el dezbracat complet?

Sa fiti amandoi goi, sa va admirati, sa lasati privirea sa va dezbrace de toate acele legaturi pe care le-ati facut de-a lungul timpului tocmai pentru a va proteja? Sa deveniti vulnerabili unul in fata celuilalt, nu doar fara haine ci dezbracati de protectiile acelea pe care vi le-ati creat amandoi  de-a lungul anilor?

Sa-i permiti sa te observe in cel mai mic detaliu si sa ii dezvalui stangaciile tale. Sa le observi pe ale sale. Sa va acceptati complet… cu toate acele complexe, frici, minciuni, frustrari, neglijari, sa comunicati din miscarile ochilor in timp ce va priviti… sa nu va atingeti ci doar sa va lasati ochii sa calatoreasca asupra formelor si gesturilor, sa ascultati sunetul vostru de cuplu, sa nu vorbiti, sa intelegeti linistea necesara comunicarii sincere din priviri…

Cat de admirata si apreciata te-ai simti atunci?

 

Sa lasati noaptea sa se astearna peste voi, invatand unul despre celalalt, treptat, a adauga cuvinte, a va deschide inimile inaintea oricarei atingeri pentru a va sincroniza in puls…

 

Sa-i spui apoi ce visezi tu sa se intample, sa-i marturisesti in detaliu tot ce vrei sa simti.

Ai incercat sa comunici astfel?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s