What is? – Spiritualitate.

Cateva persoane cu care am discutat anul trecut  mi-au putut evidentia necesitatea abordarii acestui subiect al spiritualitatii pe blog. Unele ma intrebau, fie in persoana dar deseori la telefon,  ce cred despre cursurile de yoga, despre diverse workshopuri, despre ce spun preotii, daca lucrurile acestea prezente sunt o “cale buna”, ce cred despre facultati si universitati, daca informatia transmisa prin aceste institutii este reala?

Majoritatea oamenilor  abordeaza viata  pe baza principiului bine/rau, incadreaza in categorii situatiile de viata pentru a-si putea crea o harta mentala, astfel, inconstient deseori, ghidandu-si pasii spre anumite scenarii.

In vremurile trecute, biserica stabilea un tipar de conduita si gandire, anumite limite tolerate ca fiind “adevarate si bune”  iar cine indraznea sa se abata era persecutat, pedepsit, considerat eretic (toate acele condamnari inumane care au anulat evolutia stiintelor), exclus din societate  etc. Nu este de mirare ca exista atatea curente religioase si secte pe suprafata globului.

O fiinta umana nu este construita pentru a se conforma unor reguli stricte impuse  de societate.

In primul rand, o fiinta poate gandi liber. Mi-a placut mult un mic fragment dintr-o carte in care personajul principal ajunge in inchisoare in perioada comunismului, evident pierzand totul, mai putin ideile sale care raman libere chiar si in inchisoare. Despre libertatea in gandire cat si in relatii –  am mai scris  aici.  Sunt persoane care interpreteaza cum vor ele  mesajul transmis de altcineva, este absolut normal. Faptul ca am scris despre aceste lucruri si le-am vorbit unor persoane apropiate mie in trecut despre riscuri a fost interpretat de fiecare in felul sau. Fiecare dintre noi avem  propria harta mentala construita in functie de experienta de viata.

In acelasi timp o fiinta are dreptul a se exprima liber. Primesc mesaje pe whatsapp sau facebook si sunt intrebata de ce nu raspund, astfel dand sansa exprimarii celorlalti. Dar dragii mei, sunteti invitati public sa-mi spuneti tot ce aveti de gand. Fara ascunzisuri.  Este dreptul fiecaruia dintre noi a-si  comunica lumea interioara iar eu sunt prezenta aici, pe blog, mereu.

Exista pe pamant ideea dualitatii lumina-intuneric. Aceasta dualitate poate fi regasita atat in interiorul unei fiinte cat si in exteriorul sau. Ce inseamna acest lucru?

Exista un corp astral (eu il numesc suflet) si un corp material (ceea ce se vede la exterior – organismul uman). Fiecare dintre cele doua are propria inteligenta. Exista de asemenea constient si inconstient la nivel psihic. Nu exista pe pamant fiinta umana care sa nu fi savarsit o fapta impotriva sa. Exista situatii in care dezacordurile dintre constient si inconstient sunt vizibile in comportament sau incongruenta dintre ce gandim/spunem si facem. Cand  codul moral al sufletului nu este respectat sau nu este in armonie cu  faptele corpului material, este necesara o “curatare” ce deseori vine prin boli. Se produce armonizarea sufletului cu organismul.

Despre lumina-intuneric pot da cateva exemple.

Fiecare fiinta are in interiorul sau o parte luminoasa si una intunecata. Partea intunecata este cea care poate fi asemanata cu ego, acea parte care vrea sa savarseasca lucrurile in maniera sa proprie, necesita control, siguranta, posesiune, precizie, anticipatie.

Partea luminoasa este aceea care intelege ca totul este perfect asa cum este, fiindca este, si este suficient, indiferent de dorintele personale  exista o ordine si un sens al tuturor lucrurilor. Este acceptare totala si deplina, serenitate.

Nici unul dintre acestea nu este bun sau rau, sau amandoua sunt, caci dualitatea este. Etichetele sunt inventii  pentru a mentine o ordine “lumeasca”, aparuta prin prisma curentelor religioase ce necesitau o solutie in vremuri tranzitorii.

In lumea exterioara se pot identifica  in comportamente. Putem vedea doua exemple in doua fiinte diferite. Intre cineva care comunica public, tuturor  si cineva care comunica ascuns, prin mesaje, telefoane, luand pe rand cate o persoana si evitand  grupurile. Prin politicienii din ziua de azi putem vedea cum prezinta o imagine lumii si in privat au alta imagine, diferita. Faptele fiecarui om arata ce este  mai exact si nu ce spune ca este.

Fiecare fiinta pe aceasta planeta are propria sa pereche spirituala si perechea materiala. Corespondentul in functie de dualitatea lumina-intuneric.

Cu perechea materiala  va savarsi lucruri contrare codului moral al sufletului iar prin perechea spirituala va avea sansa a se “curati”, a evolua, a ajunge in cadrul luminii, prin testele de initiere necesare, daca va face fata si va reusi a ajunge la maturitatea spirituala.

Tot ceea  ce se vede curent pe pamant este rezultatul haosului produs dupa potop.

Atunci cand oamenii au vrut a-si alege singuri perechile, contrar codului sufletului, s-a produs un dezechilibru, schimband clima si legile planetei. Nu este un secret ca inainte de potop pe pamant erau mai multe tipuri de fiinte, curent existand doar fiinta umana. Dar energia tuturor fiintelor dinainte de potop a ramas activa si prezenta chiar daca  astazi suntem toti oameni. Oamenii sunt diferiti.  Un exemplu aici  sunt relatiile pasagere care au generat aparitia atator virusi si boli cu transmitere sexuala, slabirea unitatii familiei, copiii abandonati, divorturile.

Stagnarea la nivel material produce dezechilibre atat in organism cat si in mediul in care cineva traieste. Este foarte usor de sesizat care este atmosfera intr-o casa in care predomina intunericul, ca si manifestare. Poluarea pamantului este rezultatul  dezechilibrului in care am trait ani la rand. Criza prin care omenirea trece in momentul curent, este tot un rezultat al alegerilor nepotrivite.

Fiecare fiinta are in interiorul sau puterea de a-si schimba starea, conditia, de a evolua prin propria putere, de a se maturiza si slefui, arzand tot ceea  ce este iluzoriu, trecator, material.

Ramane propria alegere atat daca va vrea sa faca acest lucru si cand va vrea sa faca acest lucru.

Integritatea este conditie intrinseca a sufletului, atunci cand nu este respectata si este prelungit dezacordul, negresit corpul va avea de suferit.

Fiecare dintre fiinte vine cu o mostenire karmica  ce va trebui rezolvata, incheiata inainte de momentul final sau inainte de a procrea – caci altfel va transmite  copiilor parte din mostenire.

Eliberarea din ciclul karmic va permite ascensiunea catre planuri mai evoluate (o naveta spatiala pe Marte – joking). Acest lucru se produce in momentul incheierii atat al datoriilor cat si urmarii pana la final al scopului vietii curente – ascensiunea lui Isus dupa momentul crucificarii.

Referitor la institutii. Sunt prima persoana care sustine educatia complet, in orice forma o fiinta decide a o aborda, prin orice metoda o fiinta decide ca este benefic pentru propria experienta.

Personal, sunt nemultumita de anumite abordari ale institutiilor la care eu am invatat de-a lungul timpului si consider ca in Romania este nevoie de o reforma in educatie si nu numai. De asemenea consider ca sunt necesare noi investigatii din partea unor cercetatori care cunosc integritatea fiindca eu am vazut cuvinte din sanskrita avand echivalente in romana, sunt nemultumita de mitul ebraic al bibliei, cum au fost facute traducerile si asumate istorii in antichitate, versiunile curente ale textelor sacre atribuite unor inventii ce si-au fabricat dovezi prezentate lumii intregi.

Dar toate aceste  mici detalii pot fi revelate prin Initiere.

Cine isi doreste a sti, a cunoaste, va pasi singur pe calea cunoasterii revelate de Dumnezeu.

A tot ceea  ce  este.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s