Ai grijă ce-ți dorești, s-ar putea să ți se întâmple.

Obișnuiesc  să privesc în urmă la felul în care am crescut în România  atunci când citesc articole pe internet scrise de femei din Marea Britanie, sau vorbitoare de engleză, și mă gândesc  atât la diferența de mentalitate pe care am avut-o de-a lungul timpului cât și la tipul de viață lipsit de valori spirituale ce se găsește pe alocuri în lume, lucru ce și-a găsit ecou și-n mine o perioadă. Nu-mi pare ciudat că mișcarea de eliberare a femeilor a pornit de pe acele meleaguri dar îmi pare ciudat că și actualmente există scrieri menite a susține libertatea dar care promovează sclavia sexuală drept un lucru de dorit. Un blog destul de interesant am descoperit  recent și care deține acest exemplu, dacă aveți curiozitatea, este www.womanofexperience.com.  L-am găsit cautând articole similare celui scris de mine în ianuarie   aici, din dorința de a afla care sunt lucrurile din sfera sexuală ce preocupă femeile din întreaga lume în 2017.

Sexualitatea, pentru mine, este o parte fără de care nu aș putea trăi. De aceea am ales o dieta de detoxifiere sexuală menită a restabili echilibrul sănătos al vieții mele ce timp de mulți ani, din proastă informație (moștenire culturală) și dorințe neadecvat gestionate, a fost într-un dezechilibru covârșitor.

Am înțeles cu greu faptul  că valorez mai mult decât  un compromis  fie pentru vorbe care mi-ar plăcea să le ascult, planuri care aș vrea să fie făcute din dragoste pentru mine, dorința de a fi ținută de mână, de a fi protejată, apreciată, și că iubire nu înseamnă să te dezbraci pentru un ins care te condiționează.

M-am gândit că mă bucură mai mult o înghețată sau niște biscuiți decât o partidă de sex în care ajung la orgasm doar într-o singură poziție, sau care durează 10-20 minute, sau în care mă plictisesc și adorm, sau în care tipul, beat fiind, nu poate să înțeleagă că nu-mi place, sau să adoarmă fără ca eu să am un zâmbet pe buze.

În toți anii mei de relații în care am avut nenumărate încercări de a înțelege nu doar ce înseamnă dragostea  dar a înțelege cine sunt eu atunci când mă dezbrac (fie când joc un rol online și iau bani pentru asta, sau o fac gratis pe motiv de îndrăgosteală, sau curiozitate), când fac  cadou niște poze erotice unui ins care mă urmărește și pe care eu îl cred prietenul meu, când devin damă de companie pentru o seară fără să înțeleg ce înseamnă, când cred vorbele unui băiat care-mi citește poezii  gândindu-se că abia așteaptă să mă întindă după câteva guri de alcool amestecat  cu prafuri necunoscute, când nu doar sunt sunată cu motive banale care ascund interese intime dar când și eu insist a crede  că  iubirea se dăruiește ușor  fiindcă așa a fost lăsată pe lume și femeile au libertate,  când folosesc o relație intimă ca o monedă de schimb, sau pentru a atrage, a menține o relație, sau fie pentru o satisfacție egoistă (gen fuckbuddy) am ajuns la finalul în care știu că atât timp cât eu nu sunt fericită cu cineva înainte de a ajunge la a fi goi, în mod cert nu vom fi nici după.

Compatibilitatea se găsește întâi între sufletele noastre, prin ceea  ce suntem și facem, prin cunoașterea iubitului/iubitei, când găsim curajul de a ne spune toate acele lucruri pe care le-am ascuns de teama respingerii, poate pentru ciudățenia lor (dar care sunt tot părți din noi), și nu doar în acele momente în care vrem să părem perfecți pentru a seduce.  Și poate să dureze mult timp să cunoști pe cineva. Poate câțiva ani. Cine are curajul și răbdarea să își acorde timpul necesar cunoașterii  fără a sări în pat în ziua de azi?

Dacă aș avea o fiică cred că nu aș putea dormi nopțile fiindcă aș ști la ce este expusă atunci când trece pragul casei. Aș avea încredere în ea  dar i-aș spune că alt mod decât răbdarea și observația nu ar fi pentru a putea  ști ce tip de băiat o curtează. Dar oare va fi ea interesată de astfel de lucruri?

Ar trece drept o ciudată în lumea în care one-night-stands și  online dating  sunt obișnuințe. La fel  cuplările la locul de muncă, între grupurile de prieteni, relații paralele, sex cu beneficii, căsătoria este aproape similară cu a deține o persoană și a folosi-o pentru sex (slab calitativ și gratis) și procreare, femeile redevin sclavele bărbaților după pauza în care au văzut fiftyshades, de data aceasta simțindu-se eliberate de prejudecăți (dar tot sclave).

Respectul nu se câștigă într-un pat ci acolo se pierde, în special în momentele în care simți că ai prefera să fii oriunde altundeva  sau când folosești momentul pentru a ține persoana lângă tine, căci altfel nu știți să petreceți timp împreună sau nu sunt ocazii, sau revine la iubita/soția lui. Evident, respectul pentru propria persoană, nu cel venit de la cele din jurul nostru, fiindcă totul începe cu propria persoană.

În momentul în care nu te respecți pe tine însăți ajungi  a petrece timp prețios și resurse vitale în companii dubioase. Am simțit pe pielea mea acest lucru, în 2015 în compania fostului meu logodnic, dar  am și văzut nenumărate cazuri de cunoștințe femei care au intrat în trio-uri amoroase, fie cu bărbați însurați, sau femei care și-au împărțit iubiții, din dorința de a avea pe cineva care să le îngrijească, în special când tipii le înfrumusețau visurile de dragoste cu promisiuni de iubire nebună, sau bani pentru stabilitate financiaro-emoțională (ca femeile să facă dragoste bine trebuie să aibă adăpost, hrană, haine).

Mă doare să mă gândesc la lucrurile pe care eu le-am făcut în trecut, deseori visând visul american al libertinajului dar presărat cu suferința mea fiindcă nimeni nu spune ce înseamnă  sexualitate și care-i sunt tainele. Care sunt riscurile atunci când devii sedusă de imaginea unui tip care apare ca cel pe care l-ai așteptat întotdeauna, dar care abia așteaptă să-i cazi în plasă pentru a te folosi.

O carte pe care aș vrea să o citesc pe viitor este scrisă de   David Buss The Evolution Of Desire: Strategies Of Human Mating, în care aparent sunt promise a fi descrise tehnicile de mating pe care oamenii le folosesc atunci când își caută partenerii.  Faptul că fiecare ne dorim cea mai bună pereche este o certitudine fiindcă nici un om nu-și dorește a fi singur permanent. Dar cea mai bună pereche poate fi văzută și doar pentru sex, sau pentru căsătorie, pentru procreare, pentru autoafirmare, pentru susținere emoțională, pentru aventură etc.

A recunoaște că  există diverse metode folosite atât de femei cât și de bărbați pentru a atrage pentru un anumit beneficiu  înseamnă înțelegere a riscurilor că un potențial partener care te-a selectat pe tine drept cea mai bună variantă pentru interesele sale se va folosi de tot ce îi stă în putință pentru a te avea.

De aceea  după un timp de dating oamenii  își spun:

Lucrurile nu mai sunt ca la început, era alt tip de om.

sau

Am crezut că-l cunosc, l-am crezut când mi-a spus că mă iubește… poate la fel îi spunea și celeilalte.

Este mai ușor să arunci vina pe un iubit/ o iubită decât să acorzi timp cunoașterii întâi a proprii persoane, a vedea ce anume vrei tu însăți/însuți și cine este cel care te curtează, dacă corespunde simțămintelor tale, dacă îți asumi propria viață și propriul respect.

M-a făcut să râd un episod întâmplat unei cunoștințe acum câțiva ani. Tipa făcea chat și întâlnise un american mai în vârstă care o sponsoriza în timp ce ea îl iubea cu promisiuni. Trecând timpul și crescând sumele, tipul a devenit curios și a angajat un detectiv particular care să o urmărească. Lucrurile au evoluat până la a se trezi cu un caz de acuzație de înșelaciune în urma căruia tipa, care era traumatizată că cineva i-a putut face așa ceva, a devenit ea un sponsor de informații pentru interese cotidiene.

Sunt nenumărate exemple adunate în viața mea, pe care le voi împărțăși pe blog, gratis, în fiecare joi. :)))

Mi-am simțit inima bătând între picioare zilele trecute și mi-am dat seama că nu mai e frântă. N-am avut niciodată acest sentiment, m-a surprins enorm, și m-am bucurat. 🙂

                                                 Spread the word   dacă ți-a plăcut.

One thought on “Ai grijă ce-ți dorești, s-ar putea să ți se întâmple.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s